ERILAISET PIGMENTOINTIMENETELMÄT 
  

                    
MICROBLADING- kulmat
Microbladingiä hoitoloissamme Seinäjoella tekevät Jonna ja Tanja
 ja Kankaanpäässä Tanja

 MITÄ MICROBLADINGIN ON?
Microblading on kulmamuotoilua joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit ja luonnolliset kulmat.  Toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Ero pysyvämpään kestopigmentointiin verrattuna on, että microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan 1-2 vuodessa. Jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi touchup vahvistus noin 1-2 jälkeen ensilaitosta.  Suosittelemme ottamaan yhteyttä ajoissa microblading ammatilaiseesi kun koet tarvitsevasi vahvistusta.
 
MILTÄ SE TUNTUU?
Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu ihosi kivunsietokyvvstä, ihotyypistäsi sekä käytetystä puudutteesta. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Tuntemus jota microbladingista aiheutuu on hyvin pientä ja lisäksi käytämme aineita, jotka lievittävät kipua.   
 
MITEN MICROBLADING TEHDÄÄN?
Kulmien suunnittelu ja muotoilu mittatyökalun avulla ja sen mukainen esipiirros, itse toimenpide ja jälkihoito. Piirrämme esipiirroskynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme tee pigmentillä. Ne pyyhitään kokonaan pois jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset.
Bladingin aikana käytämme käsikappaleeseen kiinnitettäviä kertakäyttöisiä teriä jotka koostuvat 7-18 pienen pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon.  
Jälkihoidon aikana käytämme kulmiisi rauhoittavia voiteita ja ohjeistamme sinua kotihoidossa.
 
KUINKA KAUAN VARAAN AIKAA?
Microbladingiin varaamme 2 tuntia. Varaamme aikaa hyvin, sillä haluamme rauhassa suunnítella kanssasi haluamasi kulmat ja toteuttaa työn tarkkuudella. Tämä kaksi tuntia pitää sisällään valmistelun, esipiirroksen, kulmien muotoilun ja microblade toimenpiteen.
 
KULMIEN KOTIHOITO TOIMENPITEEN JÄLKEEN 
Sinun tulee pitää iho ja kulmat puhtaina ja välttää aurinkoa sekä uimista, saunomista ja raskasta hikoilua parantumisen ajan. Annamme asiakkaille mukaan tarkat kotihoito-ohjeet ja kotihoitovoiteen. Parantumisaika on noin viikon, jonka aikana iho voi hilseillä ja ylimäärinen pigmentti ihon pinnalta irtoaa. Noin kuukauden kuluttua pigmentti on tasoittunut ja kuukauden jälkeen tarvittaessa tehdään touchup vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt liikaa. Käsittelyn hinta sisältää aina myös ensimmäisen touchupin.

HOIDON JÄLKEEN

1. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.
2. Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa eli rupea itse
3. Levitä topsilla rauhoittavaa  kotihoitovoidetta tarpeen mukaan n. 2-4 kertaa päivässä
4. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa, että suojaat kulmasi auringolta sekä voimakkailta happotuotteilta.
5. Vältä solariumia ja auringonottoa. Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haalostumaan ja kulmat vaativat uuden touchupin nopeammin.
6. Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia noin viikon ajan laitosta.
7.Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita viikkoon laiton jälkeen, anna kulmien ihon parantua rauhassa.
8. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touchup (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) menettelyn jälkeen.
9. Annamme jokaiselle asiakkaalle kirjallisena ENNEN -ja JÄLKEEN kotihoito-ohjeet.
 


KESTOPIGMENTOINTI ja microtapping

Silmien rajauksiin, kulmien ja huulten muotoiluun 
Tekijänä Kankaanpäässä ja Seinäjoella Tanja Räikkälä

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jos vasta harkitset tai jos olet jo päättänyt teetättää kestopigmentoinnin, voit ottaa minuun yhteyttä. Kerron mielelläni lisää kestopigmentoinneista ja siitä miten ne olisi paras toteuttaa sinulle. Yhdessä kanssasi suunnittelemme juuri sinulle sopivan pigmentoinnin ja varmistamme ettei toimenpiteelle ole esteitä.  Sunnitteluvaiheeseen kuuluu oikean värin ja mallin valinta ja ennen pigmentointia tehtävä esipiirros. Kun olet hyväksynyt esipiirroksen, teen pigmentoinnin suoraan esipiirroksen mukaisesti. Halutessasi voimme ottaa ennen ja jälkeen kuvat.

Värejä on monia ja niitä voidaan sekoittaa keskenään. Näin varmasti löydämme juuri sinulle sopivan värin. Värin valinnassa otetaan huomioon ihon ja hiusten värin lisäksi myös tyylisi.

Itse pigmentoinnissa väri viedään ihon alle ohuella neulalla. Kulmiin piirretään ohuita viivoja, ikäänkuin karvoja (karvatekniikka), jolloin kulmakarvoista saadaan mahdollisimman luonnolliset. Myös kevyempi puuterimainen häivytys saadaan kestopigmentoinnilla. Kestopigmentoinnin voi tehdä kulmiin, oli sitten kulmakarvoja paljon tai ei ollenkaan. Oikea malli löytyy joko omasta kulman mallista tai sitten vain kokeilemalla erilaisia. Joku pitää kulmikkaasta, toinen pyöreästä, toinen taas ohuesta ja toinen paksusta kulman mallista. Tärkeintä on, että valittu malli tuntuu tutulta ja näyttää luonnolliselta. 

Huuliin pigmentoidaan ohut raja, jota voidaan hieman häivyttää huulen rajan sisäpuolelle, jolloin raja ei korostu niin selvästi. Myös huulten koko täyttö värillä ja erilaiset värien yhdistämistekniikat mahdollistavat 3D-efektisen lopputuloksen. Huulten omaa muotoa voi esipiirrosvaiheessa hieman korjailla.

Silmänrajauksissa väri viedään ripsien tyveen, ripsien sekaan, jolloin muodosta tulee automaattisesti silmän muodon mukainen. Halutessasi silmän muotoa voidaan muokata erilaisilla rajausmalleilla. Rajauksen leveys ja pituus katsotaan silmien muodon ja omaan tyyliisi sopivaksi.

Sattuuko se?

Oikein tehtynä kestopigmentointi ei ole kivuliasta. Käsiteltävä alue puudutetaan alussa pintapuudutusvoiteella sekä pigmentoinnin aikana nestemäisellä puudutusaineella omien toiveidesi mukaan.

Kuinka kauan kestopigmentointi kestää iholla?

Kestopigmentointi pysyy hyvänä alueesta ja asiakkaan kudoksesta riippuen 1-4 vuotta. Väri haalistuu pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä. Kestopigmentoinnin vahvistus kannattaa tehdä ennen kuin muoto ja väri katoavat kokonaan. Kestopigmentoinnin vahvistaminen maksaa n. puolet alkuperäisestä hinnasta jos vanhaa pigmentointia on vielä näkyvissä eikä muotoa tarvitse suuresti muuttaa.

Kuinka kauan tekeminen kestää?

Kestopigmentoinnin tekemiseen varaan aikaa 2,5-3 tuntia. Itse pigmentoinnin tekemiseen ei välttämättä mene niin kauan, mutta näin on riittävästi aikaa suunnitteluun. Myös puudutuksen ja jälkihoitotuotteiden vaikutukseen varataan aikaa.  Kestopigmentointia tehdessäni en kiirehdi!

 Mikä on jälkipigmentointi/ miksi se tehdään?

Jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä pigmentoinnista. Koskaan ei voi ennalta tietää miten kudos ottaa värin vastaan. Jälkipigmentoinnissa katsotaan miten väri on jäänyt ja lisäillään väriä. Jälkipigmentointi kuuluu hintaan.

 

KOTIHOITO-OHJEET

Pigmentoinnin tulos näyttää 4-5 päivän ajan tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri hilseilee pois, kuolleen ihosolukon mukana. Silmänrajausten yhteydessä saattaa esiintyä turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi Zoviraksia tai muuta vastaavaa voidetta.

MITEN HOIDAN PIGMENTOITUJA ALUEITA KOTONA?

  • Pigmentoinnin jälkeen tulee kolmen päivän ajan välttää voiteiden, ripsivärin ja huulipunan käyttöä käsitellyillä alueilla.
  • Kuuden päivän ajan tulee vältää oleskelua auringossa, solariumia, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista.
  • Käsitellyt alueet voi tarvittessa suojata aurinkovoiteella.
  • Pigmentoinnin jälkeen synytvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.
  • Kotihoitotuotetta käytetään 7 päivän ajan 2-4 kertaa päivässä. Hoitotuote pitää juuri pigmentoidut alueet pehmeinä, vähentää kiristävyyden tunnetta sekä suojaa ihoa. Jälkihoitoaine tukee myös ihon paranemista ja edesauttaa siten värin jäämistä.
  • Silmäluomien turvotusta voi vähentää ensimmäisinä päivinä hautomalla luomia kylmällä ja kuivalla (esim. kylmämaski) 2-3 kertaa päivässä enintään 5 minuuttia kerrallaan.
  • Kestopigmentoinnin jälkeen ei voi luovuttaa verta 4 kk:teen.

Näitä ohjeita noudattamalla on ihon paraneminen nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen. Ongelmien tai kysymysten ilmaantuessa älä epäröi ottaa yhteyttä!

Microtapping on kevyempi versio kestopigmentoinnista ja se tehdään microblading tekniikalla ilman konetta, mutta voidaan tehdä myös silmänrajauksiin ja huuliin. Lopputulos on pehmeä ja puuterimainen. Pysyvyys on samaa luokkaa kuin microbladingissa eli 1-2vuotta. Microtapping tekniikkaa voidaan yhdistää kestopigmentointiin tuoden pehmeyttä lopputulokseen. 

- Sky-kosmetologi Tanja Räikkälä


Passion Clinique, Valtionkatu 2, 60100 SEINÄJOKI, Puh. 06 4148000
Kirkkokatu 16 as 2, 38700 KANKAANPÄÄ, Puh. 050-5715515